Obsahuje spoustu důležitých živin a neobsahuje nezdravá sladidla. Müsli je tak akorát sladké, ale kdo má rád sladší, může si přisladit. Navíc si jej můžete napéct dopředu a několik dní pak nemusíte řešit snídani, jen přihodíte do jogurtu nebo zalejete mlékem. :)
Co budeme potřebovat:
- 1 hrnek ovesných vloček nebo vařenou či klíčenou quinou ( já použila 1/2 hrnku bezlepkových ovesných vloček + 1/2 hrnku vařené quinoy)
- 1 menší jablko nakrájené na kostičky
- 1/2 hrnku mandlí nasekaných na jemno
- 1/2 hrnku mletého lněného semínka
- 1/4 hrnku konopného proteinu (nemusí být, ale muesli nutričně obohatí)
- 1/2 sezamových semínek
- 1/2 slunečnicových semínek
- 2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky soli (mořské či himalájské)
- 1/4 hrnku melasy (tu jsem doma neměla, tak jsem dala agávový sirup)
- 2 lžíce jablečné šťávy (kdo máte odšťavnovač máte to nejjednodušší, já nastrouhala jablko a šťávu z něj ručně vymačkala, popř. v nejhorším použijte jablečný džus, nebo mošt)
- 1/4 hrnku konopného oleje ( já použila půl na půl lněný s olivovým)
- na vymazání plechu kokosový olej
Předehřejte si troubu na 120 °C.
Smíchejte všechny suché přísady a mokré (olej, šťávu a melasu/agávový sirup) zvlášť. Poté smíchejte vše dohromady a pečlivě promíchejte. Plech potřete kokosovým olejem a rozprostřete na něj hotovu směs.
Pečte asi 1 hodinu. Poté nechte směs vychladnout a nalámejte na kousky (já lámat nemusela, zapeklo se mi krásně na malé hrudky).
Budete mít asi 4 šálky muesli, což vám vyjde na cca 4-5 porcí. V lednici by mělo vydržet až 2 týdny. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat