neděle 3. dubna 2016

Máte den na houby? Upečte je!!!

Rozhodl jsem se zkusit netradiční houbu Portobello plněnou vlastní tofu směsí. Říká se jí také steakový žampion, svou chutí je totiž nejblíže právě žampionu, ale svoji velikostí je cca trojnásobný.


Upozornění: Používejte výhradně houbu Portobello, jiné typy hub například z lesíku nezaručí tu správnou chuť a mohou navodit nepříjemné stavy :)

Ingredience na 2 porce:

2 steakové žampiony (Portobello)
1/2 uzeného tofu
1 menší cibule
libovolná oblíbená zelenina (pórek/zelí....)
sůl, pepř, medvědí česnek a BBQ koření
příloha (opékané brambory, fazolové lusky)


Postup:

Žampiony opláchneme a vydlabeme lžící (podhoubí). Vnitřek nasolíme a nakořeníme BBQ kořením. Naplníme předem připravenou směsí z tofu, cibule, zeleniny, medvědího česneku a koření, kterou lehce orestujeme na pánvi.
Portobello pečeme cca 15 minut s alobalem na 190 °C a poté dalších 15 minut bez alobalu.


























Dobrou chuť.

Michal

Žádné komentáře:

Okomentovat